Noční ulice

Noční ulice

Anotace: ....

Ostrý svit měsíce
zvídavě zkoumá děj noční ulice
provází potácivé kroky starého muže
shlíží se v oknech tichého chrámu
schová se v samotě jeho stín
hledající lék na svůj splín

ve svých věčných nadějích
prodal je jako levný kýč
pro obraz lásky nestálé
v domově, od něhož sebrali mu klíč

jen sní
o místě,kde pozemské statky
jsou jen cetky

kde člověk miluje člověka
o lásce, která neodkvétá
kde srdcem protéká


pozvolna svítá

hladina nedaleké řeky jiskří
a koruny stromů hostí
životadárný zpěv ptáků
dávajíc milosrdnou pečet požehnání
nedosněným snům
jěž vznesou se k nebi
a žalují do věčnosti.
Autor Aliccia, 18.06.2014
Přečteno 306x
Tipy 6
Poslední tipující: Rýmař Frantina, AndreaM, Rozina
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí