Nákladní nádraží, úterý, 6:40

Nákladní nádraží, úterý, 6:40

Anotace: Trochu experimentu...most nad nákladním nádražím a ráno :) To mi stačilo k inspiraci.

Svítání na železničním mostě

a za rachotu vagonů vychází slunce

Když tu v jednačtyřicátém byl transport

- kam vlastně všichni odjeli?

 

Chodím, jak když leze po železe

a pode mnou jsou větve kolejí

a prostorem zní pět saxofonů

co na druhém konci spektra hrají jazz.

 

Zákaz vstupu? Nepovolaným hrozí smrt?

Ne, zřejmě jen tučná pokuta

Probuď se, po mostě pojedou cyklisté

- to nemají strach, že spadnou?

 

Vagony jedou, jedou i stojí

a k saxofonům přidá se mandolina

Za okny vagonů vychází slunce

- a kde tedy ti Židé jsou?

Autor Zasněný básník, 04.07.2014
Přečteno 261x
Tipy 2
Poslední tipující: Malá mořská víla, Gabriela Green
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí