tři bratři

tři bratři

Anotace: ...

mám ráda ono
nevyřčené
to co se mnou
tiše kráčí

uvnitř pevně zakotvené

v dotecích
bez dotýkání

v náznacích
bez náznaku

se strachem
beze strachu

mám ráda neznámé
a přeci
tolik známé

nechápavě
chápající
chápavě
nechápavé

tiše
ukřičené
ukřičeně
tiché

žádajíce
nežádající

sudé
liché

tečku
na konci
na začátku

.

plné
v prázdném řádku

jindy tři

...

jako ti bratři
co šli do světa
králi pro
živou vodu

nebo nešli
do světa
svět kráčel
k nim?

jen jeden zbyl
bezezbytku

zrozený
ne stvořený

na konci
i na počátku

jasné ano
jasné ne

světlo
v lůně
schoulené

mám ráda
ono nevyřčené
to co ve mně
tiše kráčí

dosti slov

vždyť přeci stačí
slovo
v tichu

ticho v slově

jediné
Autor zdenka, 08.07.2014
Přečteno 476x
Tipy 7
Poslední tipující: enigman, jitoush, Jort, Pamína, Amonasr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ve mně si občas i zasprintuje...

04.12.2014 16:04:52 | enigman

Krásně čisté sdělení, k pochopení ve své jednoduchosti.
Ráda jsem se dzastavila.

08.07.2014 15:19:05 | Pamína

jsem ráda ze Tvou radost...děkuji.z

08.07.2014 23:07:43 | zdenka

Krásné k zamyšlení.Mám ráda tyto kontrasty.MMV G

08.07.2014 13:25:39 | Malá mořská víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí