bás.pok.a4

bás.pok.a4

Anotace: Proč další noc křičíš ve tmě zavržených - nikdo tam není, ti už tě neslyší Jen...

Proč další noc křičíš ve tmě zavržených
- nikdo tam není, ti už tě neslyší
Jen sama tma je to, co bylo a co zůstane jim nejbližší.

Ráno zas na sebe zkoušíš dávat černé šaty
v domnění, že budeš trošku svatý,
když budeš ve dne z tichých nejtišší.

Do cely dal jsi ze železa kříž,
pod křížem přepokorně bdíš,
když ale vyjdeš z cely - zabíjíš.

Stačí jen trocha tmy a ze tmy strachu
a ty znovu ublížíš.

Přestaň se bát.

V rukou svých dary světla máš,
v ústech svých slova světla máš.
Zdarma jsi dostal, zdarma rozdáváš.
I proto musí padnout tmy a násilí,
že sklidí to, co sami kdysi zasili.
- Proto zemře v čase každý lhář.
Autor Karel.fcp, 09.07.2014
Přečteno 318x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná báseň, moc se mi líbí. Také mám ráda Seiferta:-)

09.07.2014 16:05:48 | Hrisnice

Pochvala potěšila, díky. Četl jsem si tvoje básně, smutné. Taky občas hledám naději. Ahoj smutná hříšnice. Karel

10.07.2014 09:16:17 | Karel.fcp

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí