Vodák

Vodák

Anotace: Naše řeky.

Ostravice milená,
tam mi Hanka zčervená,
když ji potom na pramici,
sáhnu chvatně pod suknici.

Zapomněl jsem na Věrku,
když jsem dělal prověrku,
sbalil jsem ji na Labi
můj šarm dívky přivábí.

Zdena byla od Malše,
obávala se falše,
milovali jsme se dravě,
než jsem zmizel ku Sázavě.

Běta správná vodačka,
byla dobrá zpěvačka,
nectností však měla kupu,
tak jsem rychle zvolil Úpu.

Na Vltavě Janička,
chtěla jenom zajíčka,
zvládl bych ji možná hravě,
já zatoužil po Moravě.

Berounka má též své klady,
pozoruji dívčí vnady,
moje oči zářící,
už míří na Orlici.

Každá řeka krásu skrývá,
ať je klidná nebo divá,
jen Cidlinu nemám rád,
Mařenu si musí brát.
Autor Psavec, 28.07.2014
Přečteno 302x
Tipy 4
Poslední tipující: Lucucu, střelkyně1, Julien, AndreaM
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ach ty řeky:)

28.07.2014 18:36:14 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí