PO VÁLCE

PO VÁLCE

Anotace: ...

Skončilo peklo a válka se klidí,
člověk si vychutnal svou porci hrůzy,
zem plave v krvi,nebe se stydí,
smrt chodí okolo rozvážnou chůzí.

Někde se loučí veselou písničkou,
na flétnu z kosti vyhrává do kroku,
byla vždy vojákům důvěrnou kmotřičkou,
ve dne i v noci stále jim po boku.

Jinde zas tancuje,křepčí a píská,
pro živé mrtvoly vyhnané z jatek,
bůh ten byl daleko,ona tak blízká,
věrná až za hrob,matka všech matek.

Padlým pak vypráví na cestu pohádku,
dřív než je odvede zase zpět domů,
zmatené duše navrací k počátku,
kvetoucí zahradou,šepotem stromů.

Jdou spolu pomalu vonící alejí,
jako dva přátelé,smrtka a duše,
v nebi jim určitě dobrý mok nalejí,
nebo už naproti sám ďábel kluše.

Však voják se nebojí žádného pekla,
jedním už prošel a nemá co ztratit,
snad jednoho přece by duše se lekla,
kdyby se musela na svět zas vrátit...
Autor Weylin, 06.08.2014
Přečteno 364x
Tipy 8
Poslední tipující: danaska, jitoush, Amonasr, Skořicová princezna
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vážně, moc pěkné. A nejen tahle i ty ostatní jsou podařené.

17.08.2014 19:25:30 | danaska

Píšeš výborně, tomu říkám básně, ne těm nerytmickým blábolům, které čtu všude kolem.

06.08.2014 14:13:01 | Isabella Monvoisin

Dík,ale někdy se něco trochu povede a jindy zase ne-jako každému. Já už jsem ani sem básničky nechtěl dávat,ale mám jich dost a potřebuju je trochu uspořádat,porovnat,ať v tom mám trochu přehled..:-)

17.08.2014 07:37:31 | Weylin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí