=Do krámu spěchám

=Do krámu spěchám

Anotace: no to se musí..

~Ráno,slunce a den~
~~~~~~~~~~~
Ráno mě budí v posteli slunce
na mě se usměje,vstát se mi nechce
sousedé dávno už venku se vrtí
do okna volají,hele,jak je ti?
Já se jen protáhnu,říkám nic moc
to chceš být v posteli až do vánoc?
Všechno se zelená a kvete louka
tam jede náklaďák před tunelem houká.

 

Tak vstanu z postele už je mi fajn
otevřu dokořán,slunci zamávám
nad polem žita se kouř z vlaku ztrácí
pod modrou oblohou letěli ptáci.
Špačkové zamíří do sadu třešní
snad něco nechají a všechno nesní
co by si do znaku pak tamti dali
kdyby jim špačkové třešně nenechali?

 

Zavolám sousedku na kávičku
jak přijde rozliju kafíčko do hrníčků
makový koláč na kousky nakrájím
kdy jsem ho upekla to nepovím.
Sedíme u kávy každého probereme
co dělá tamta s tím teď se zasmějeme
najednou hodiny poledne odbijí
oběd dnes nebude? Ne,naši se nenají.

 

Vyplení ledničku,konzervy ze spíže
příště jim uvařím a na spíž dám mříže
bylo mi ale fajn dnes celý den
večer si na chvíli na vínko zajdem.
Teď jsem se vzbudila,to jako vážně
venku je deštivo,zmizely vášně
že to byl jenom sen to jistě víte
se mnou se klidně usmívejte.

 

Vezmu si tašku a do krámu spěchám
i s básní končím.Už toho nechám…
A přeji vám všem
pěkný den.
~~~~~~~~~~~~~

mňau

 

Autor Květka Š., 11.08.2014
Přečteno 300x
Tipy 5
Poslední tipující: básněnka, střelkyně1, Amonasr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tahle přece není o nákupu, spíš o životním postoji, radovat se i z maličkostí;-)

12.08.2014 07:05:27 | básněnka

Pěkně pro pobavení. A ta míca je božíííí! :D

11.08.2014 19:56:13 | Hesiona-Essylt

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí