Immaculata moventur

Immaculata moventur

Anotace: Titulní báseň z chystané sbírky...

Milovaná, píši ti z oken, co oslepla
všechny ty sny, které dáváš v noci číst
nanáším štětcem na nebe místo hvězd
protože nevím, komu bych o tom vyprávět měl.

Střípky posbíraných barev místo zrcadel
na nich slova kromě mnoha obrazů
pro ty pocity nezletilých chlapců
a jejich představ o krásách dívčích těl.

Milovaná, píši ti z rámů malířských výtvorů
které čas ještě v ohni nespálil
štětec jsem odhodil v dál, není dnes třeba
hodlám psát a číst malířům umění.

Neposkvrněným tahem uvést dílo k životu
stránky milostného dopisu zaplnit vyznáním
básní za kterou se občas před tebou stydím
pro ten pocit, kdy tahem kreslím tvoji duši.


Milovaná, píši ti neposkvrněným tahem
z oken a z těchto bílých stránek
o vábení a milování, o nenávisti a snění
Milovaná, snažím se štětcem psát…
Autor Láďa, 17.08.2014
Přečteno 428x
Tipy 2
Poslední tipující: Daniela, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

přečti si vzkaz...

07.03.2015 21:40:47 | jája

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí