S vůní sena srdce tepe

S vůní sena srdce tepe

Anotace: ---

Vyprávěj mi dědečku
jaké to bylo
když jsi byl malý kluk

To měl jsem jednu hračku
co vyrobil mi tatínek
sic jenom šíp a luk.

To nebývaly pokoje
plné hraček jako dnes
čas trávil jsem tam
kde za loukou stával les.

Ze školy jsem šel domů
udělal si úkoly
to bylo slyšet hromů
když včas jsem nebyl na poli.

Byla to vskutku práce
od večera do rána
kdo hospodářství vlastnil
býval tenkrát za pána.

Stodola voněla senem
a hádej
kdo ho tam složil

Už tenkrát jako malý kluk
jsem ho na voze
s koňmi vozil.

Nakrmit a podojit, podestlat
den jako voda utekl
a šel jsem spát.

Dnešní děti važte si
volnosti a všeho
vždyť se máte príma

V mých vzpomínkách
na dětství
se zapsala hlavně dřina.

Ač dědeček již odešel
snad tam kde je mu lépe
na jeho slova vzpomínám
s vůní sena...srdce tepe.
Autor Rozina, 03.09.2014
Přečteno 359x
Tipy 9
Poslední tipující: jitka.svobodova, zdenka, James Libustka, Amonasr, AndreaM, jitoush
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pravdívě jsi to popsala...tak to bývalo a tobě velké ST

05.09.2014 07:45:01 | jitka.svobodova

Moc děkuji paní Jitko.

05.09.2014 08:20:16 | Rozina

takových básní je třeba...s vůní sena...voní, voní, cinká...ta milá chvilka...děkuji.z

04.09.2014 18:32:40 | zdenka

A já děkuji Tobě Zdenko za milý komentář :)

04.09.2014 19:23:32 | Rozina

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí