otazníky

otazníky

Anotace: cosi ze šuplíku...možná pro inspiraci...možná pro další otazníky...

proč po mně chcete stále slova
proč po mně chcete dlouhé věty
proč po mně chcete soudy shora
proč dáte na lež na klevety

proč snažíte se do škatulky
vsunout druhé jen sebe ne
proč té zloby z dlouhé chvilky
nebo z nudy bezedné

proč po mně chcete prázdná slova
nechte raděj dítě snít
proč snažíte se zas a znova
všecko marně uchopit

proč máte radost z lidské bídy
proč chcete stále vítězit
proč jste jenom samé sliby
které nelze vyplnit

proč máte radost když se topí
ten kdo plavat neumí
místo toho aby s chutí
podali kruh záchranný

proč se stále s druhým měřit
proč se za úspěchy hnát
nestačilo by jen věřit
v čistou lásku a mít rád

proč se stále jenom štvete
což nevidíte daný řád
nikdo dál víc nedojdete
než k ceduli tady stát

každé proč své proto mívá
vy jej stále neslyšíte
jediná vám cesta zbývá
prosit jen tak uslyšíte

proste toho kdo vše řídí
prostou vírou dítěte
vše se se vším rázem smíří
zas bude krásně na světě

uslyšíte jak řeka zpívá
o čem šeptá žitný klas
jediné nám lidem zbývá
hledat tento tichý hlas

v ruchu měst ho nenajdete
ani v shonu všedních dní
v tichu trávy naslouchejte
v míru než se rozední

než rozlije se krajem zář
než uschne krůpěj první rosy
než vezme svou hůl samotář
který za nás všechny prosí
Autor zdenka, 03.09.2014
Přečteno 297x
Tipy 8
Poslední tipující: Zbynislaw Thinkiewicz, Lucucu, básněnka, Amonasr, AndreaM, Gabriela Green
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hledat krásu je to pravé a proč, prostě proto že existuje...a na zlobu?...kašlat!

04.09.2014 15:26:54 | básněnka

kašlat na zlobu...ať rozedrán být...zpívat si ŽÍT...

04.09.2014 18:36:07 | zdenka

Tvé dílo mi udělalo radost, ještě, že jsi ten šuplík otevřela :-))

03.09.2014 20:51:56 | Gabriela Green

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí