Je to už dávno

Je to už dávno

Anotace: ---

Malým děvčátkem zase být
alespoň na malou chvíli
co smí sny dítěte snít
o tom, jak princezny žily.

Vrátit se do dětských let
nevinnost, naivitu vrátit
nevědět jak krutý je svět
nevědět jaké to je se trápit.

Schoulit se a schovat
pod hřejivá křídla ochranná
pod nimi sladce spát
být zase holka bezbranná.

Houpat se na klíně
a poslouchat pohádku
dívat se nevinně
a znát ji i pozpátku.

Od mámy pohlazení cítit
před spaním, když oči se klíží
pusu na dobrou noc rychle chytit
když její tvář se ke mně blíží.

Zase mít ručku sevřenou v dlaních
a vědět, že jsem v bezpečí
nechat se tahat po sněhu v saních
nechat se hýčkat v hřejivém náručí.

Slýchat dobré ráno
vstávejte děti
no jo
je to už dávno
jak ten čas letí!
Autor Rozina, 22.09.2014
Přečteno 362x
Tipy 8
Poslední tipující: Akrij8, Jort, jitka.svobodova, Amonasr, VEDz RVAHEs, AndreaM
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hezké vzpomínání....ST

23.09.2014 00:45:29 | jitka.svobodova

Děkuji :)

23.09.2014 19:08:11 | Rozina

Krásné. A nezapomeň taky na to, že jenou ti bude 60. A budeš psát podobnou báseň - no jen vzpomínat, jaké to bylo pěkné, když ti bylo třicet.
Pěkné. Chápu to jako odrazový můstek. Do toho.

22.09.2014 22:11:08 | VEDz RVAHEs

Moc děkuji :) Také jsem si říkala, že každé období v životě bude jednou vzpomínka a máš pravdu, jednou budu vzpomínat na to když mi bylo třicet :)

23.09.2014 19:07:54 | Rozina

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí