Konec září opojen sluncem

Konec září opojen sluncem

Anotace: ...

Jeden by čekal
podzim
a že budou padat
trakaře.

Zatím to vyhlíží
jako na jaře,
dychtivé slunce
do tváře,
lidem při bohoslužbě
svítí.

V rukou faráře,
jeví se monstrance,
ještě působivější.

Také to cítí...

Zlaté odlesky
ve žhnoucích loučích
dohasnou v útrobách oltáře,
jakmile otočný podstavec
uzamkne mosazným klíčkem.

Hostie
uložena ve schránce
ano,
i takto lze vnímat monstrance...

Znamená podstatně víc...

"Kyrie eleison"

dojímavě zazní z kůru,
pokorně hledí vzhůru,
zraky věřících.

Také hledím
s očima v sloup,
leč o stovku metrů dále
v bujícím parku.

Kochám se vzrostlými větvemi
mířícími do oblaků,
namísto trakařů,
padají zelené schránky s bodci.

Po dopadu na zem,
valivým pohybem,
mezi papírky od extáze,
krystalicky hnědé kaštany.

Za mými rozložitými zády,
starci debatují nad pivem.

Sleduji pouť kaštanů,
putují nepředvídatelných drahách,
ve spleti kořenového systému.

Fascinace podzimem?

Nikoli jen okouzlení okamžikem
a odcházejícím babím létem...
Autor kudlankaW, 29.09.2014
Přečteno 320x
Tipy 8
Poslední tipující: zelená víla, AndreaM, Amonasr, Jort
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dneska tedy již trakaře padají, ale co zase porostou houby :-))

01.10.2014 10:21:58 | zelená víla

Hezke podzimni rozjimani, Marty. :)

30.09.2014 07:42:02 | AndreaM

To mě těší Andreo.

30.09.2014 10:46:37 | kudlankaW

Podzim je krásný a už se na něj moc těším. Umíš to popsat hezky i bez dívek :)

29.09.2014 23:34:20 | iluzionistka

Dekuji usmevava bytosti...

30.09.2014 06:50:07 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí