Kolikrát už ti říkali ...

Kolikrát už ti říkali ...

Anotace: Všechny ty roky, co jsem se potuloval kolem divil jsem se, jak je možné, že mi nikdo neřekl že všechno, co hledám, byl někdo kdo vypadá jako ty. (Lennon-McCartney)

 

přišlápnutý plášť opilé noci 

ztratil se někde za obzorem 

a tak pomerančové jitro

zhluboka dýchá a užívá si slunce

a ty sedíš ve své skořápce

a díváš se na všechno kolem

ale kolikrát už ti říkali

že tohle nepomáhá

a kolikrát jsi slyšel 

co všechno ještě může přijít

ale svět zůstal stejně šedivý

 

tak se konečně seber a trochu vysaď

zajeď si třeba do lázní

propláchni se tam vodou

a pořádně si to všechno užij

ale cestou odněkud někam

nešlapej do louží a neplivej na chodníky

stačí rozkývat orloj uvnitř vlastní hlavy

jako by to byly velký zvony

a pak si sednout v kavárně na náměstí

kde rostou voňavě sladký pomeranče

a večer se projít dlouhým parkem

jako by to bylo poprvé a posbírat hvězdy

jsou jich tam tisíce  pěkně pohromadě

a jednu si nechat jen tak pro štěstí

protože třeba jednou  kdo ví …

a svět už nebude tak šedivý

Autor josuatree, 08.10.2014
Přečteno 272x
Tipy 4
Poslední tipující: Lioness, jitoush, Stín
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí