Mladý básník

Mladý básník

Anotace: Snad jí získá.

Sonet skládá básník mladý,
pro svou lásku vzdálenou,
v duchu líbá její vnady,
snad ji verše doženou.

Věří, že jí báseň poví,
jak ji vroucně miluje,
z veršů se pak dívka doví,
co jí všechno slibuje.

Skrytý poklad potom získá,
očekává sladký hřích,
zatím si jen smutně píská,
žije dál jak chudý mnich.

Že se dočká, věří stále,
jinak dá své múze vale.
Autor Psavec, 29.11.2014
Přečteno 363x
Tipy 6
Poslední tipující: enigman, Lioness, AndreaM, střelkyně1, básněnka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

sonety pro dívky
pro oka ze správný polívky
pro pohledy pro něžnou stravu


pro srdce i pro zástavu
slova jsou krajka

pro prádlo dívek

29.11.2014 16:16:47 | básněnka

zajímavý název :)

29.11.2014 13:19:26 | MLADÝ BÁSNÍK

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí