otazník

otazník

Anotace: O?t?á?z?k?y

Kauza o srdci spáleném,

jak kousky dřeva rozpadlého v ohništi.

Ty stíny pozdního večera, 

v duchu si přehráváš obrazy na bojišti.

 

Je to naděje a nebo víra, 

ta, jenž v noci tiše vzdychá, 

sténá, vznáší se nad mořem?

Nebo je to jen smutný sen,

jehož konce se nedočkáš,

protože mění obraz v dým a zase obraz?

 

Ach, ta slova nevyřčená, svazující proudy srdce,

ty mlhy nad potokem, zavazují duši do tiché samoty.

 

Ale přece, co je to lidskost sama?

My povýšili ji nad něco,

něco, co sami nechápeme.

 

Zvadá květina duhy barev,

skýtá božkost, lásku a hněv.

Ty, krásko neskonalá,

proč jsi mi jen důvěru vzala?

Autor lullaby, 02.01.2015
Přečteno 297x
Tipy 1
Poslední tipující: knihomolka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí