Hřísní lidé města našeho

Hřísní lidé města našeho

Anotace: Zaznamenáno z obrysů města nad ránem

V obrysech města nad ránem

člověk rutinou omámen

a kanálem

kráčí dým,

jehož pára tvary představ vytváří.

Bezdomovci sají to teplo,

sají jako komáři

a šméčkaři

skrytý v tajemnu kapuce,

za dva litry balíček haluze,

jejich ryzí tvář se zrcadlí v místě kaluže.

Do chaotického ticha zašeptá výstřel,

snad splnila mrška svůj účel.

V metru se starci nacházejí v utrpení,

Werthera nebo Ježíše?

Zas tak hrozný to není,

tak nechme toho naříkání!

I holuby nad továrnou s hrdostí havrana

chtějí dostát klidu s obdivem

hereckých výkonů pana Marvana,

vzduch otráven od chemičky

a "prezidenta" Zemana.

Autor Jayra, 09.01.2015
Přečteno 326x
Tipy 5
Poslední tipující: Hůdy, knihomolka, Lioness
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí