TRADIČNÍ HODNOTY VÁNOC

TRADIČNÍ HODNOTY VÁNOC

Anotace: Slabá chvilku při psaní vánočního přání, jinak mám vánoce krom 24.12. rád :)

TRADIČNÍ HODNOTY VÁNOC

Vánoce se kvapem blíží, já na ně kálím dívajíc se z perspektivy.

„Svátost“ Adventu dovedla mě kdysi k jasnému prozření.

 

Svátky mající se vyznačovat duchem míru a porozumění. SMRDÍ.

Pachem kvetoucí kytice zlovůle, ponížení a neposledně závisti.

 

Žádný skutek spáchaný někým na nebo někomu, či něčemu.

Prosté zamyšlení se nad změnou chování masy i jedince k jedinci.


Dovedlo jeden chorý mozek ke kacířstvím načichlému zjištění.

Den zrození syna Páně, jest dnem, kdy lidstvo nahrává Luciferovi.

 

Čas,

ve kterém zloba ovládá životní energii země.

Způsobujíc tím bouře citů pro maličkosti,

 jindy zanechávány bez povšimnutí.

 

Sobeckost,

jediná obrana poskytující pocit klidu nevšímavostí falešně klame.

Zatemňujíc slabých jedinců, jinak lhostejně smýšlející mozkové vlny.

 

Špatný rodiče dohánějící uplynulý rok svírají upocený štůček bankovek

Čekáním ve frontě jim podobných dokazují svoji lásku zanedbané ratolesti.

 

Peníze vynahrazují základní city a mění majitele prostou cestou vrozeného alibismu

Radost zvaná nouze v nouzi a hlad nikoliv po vědění a zkušenostech.

Stálá součást zábavy mnoha dam a pánů ve slamech po městech světa.

 

Zář světýlek osvětluje z každé sebemenší plochy snobskou nabubřelostí nepoměr.

Žalostnost prostých životů v jejich paprscích únosná je ve skutečnosti o to žalostnější.

Veselými barvičky schovat nedostatek obyčejné lidskosti dělá asi lidstvo lidstvem.

Přes pár jejích projevů většina zůstává otrokem závisti přirozené našemu pokolení.

 

Závist,

Všem a všechno na co sám nedosáhnu.

Dláždí cestu života bludnou dlažbou.

Chudobou  oslabených osobností.

Boháč,

Závidí zvráceným způsobem věci či úspěchy které nepotřebuje.

Klid vykupuje charitou jenž ve své podstatě nikomu moc nepomůže.

 

Přes ten radostný čas kdy plní se přání a výjimečně i plané sliby

Statistiky úmrtí zaviněná rukou patřící dotyčnému nebožtíku rostou.

Opravdu odvážný čin je neskutečně sobecký svým řešením bez řešení.

Sune problém jen jinam.

Jiného potká a uzoufá.

Ten ukončí žití.

Ze samé radosti typické pro tento svatý den.

 

Tak se na vánoce mají chudí chudě a bohatý bohatě dvojnásobně.

Jejich klady ať si každý najde v srdci a jen nastaví na celoživotní vánoce

Autor Gombis, 16.01.2015
Přečteno 391x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí