Snažím se dohnat hvězdy

Snažím se dohnat hvězdy

Anotace: v jejich jasu...

Snažím se dohnat hvězdy
v jejich jasu ztrácet smysl
při cestách hledat patníky ulic
dávno zašlých měsíční září
kdy v jistotě temnoty světlo hasne
jak rampouch na konci uličky
zešeřené touhou vlastnit slunce.

Snažím se dohnat hvězdy
v jejich jasu poznat svět
vidět básníky, kteří nebásní
poznat malíře, kteří neumění malovat
líbat ženy, líbat ženy, které se nelíbají
snít sny bez toho abych usínal
žít bez toho, abych musel žít.

Snažím se dohnat hvězdy
plakat nad jejich údělem
září a nepřestanou po celý náš život
jasnější a stále jen jasnější
čím blíže blíží se ke konci své pouti
kdy v dávno zešeřelé uličce
v zákoutí u popelnic jen postava se vláčí.

Snažím se dohnat hvězdy
bez toho, abych slzel nad ukápnutou slzou
snažím se dohnat hvězdy
v nekonečném boji o životě
o snu a o básnění…
Autor Láďa, 10.02.2015
Přečteno 334x
Tipy 1
Poslední tipující: zelená víla
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

chyť...

13.02.2015 00:12:26 | zelená víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí