Život

Život

Anotace: K zamyšlení

Život

Rudé růže, kvetou dnes
jseš tu sám a bez peněz
na okraji lidské masy
ptáš se na to kdo tě spasí
na okraji společnosti
vidíš bídu s netečností
na okraji života
smrt ti říká: " Už tě mám. ,,

Rudé růže rozvily se
chladem ráno probouzíš se
na ulici pod kartónem
vlastní vinou jsi zostuzen
měl jsi všechno ,nemáš nic
od života ztratils klíč
zabouchli se ti dveře
neotevřeš, nenajdeš.

Rudé růže uvadají
do hrobu tě nevkládají
budeš jeden z tisíce
co zničila ulice
beze jména , bez rodiny,
bez nároku na život
spálil tě , rozprášili
skončils jako hnojivo.

Rudé růže znovu kvetou
ty je ale nevidíš
na hřbitově, beze jména
rozptýlen se nacházíš
vítr rozvál popel z tebe
teď jsi volný jako pták
duše tvá spatřila nebe
Bůh ti nový život dal ?
Autor tomiho82, 01.03.2015
Přečteno 353x
Tipy 3
Poslední tipující: SmallGeorge, adaj, Rozina
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc smutná báseň.

Na okraji života,
balanc ztratit každý může.
Je tu ale jistota,
že zbudou aspoň ty růže.

01.03.2015 21:53:02 | adaj

Život je někdy smutnej proto se musíme zamýšlet jak si ho rozveselit aby jsme nedopadli takto

01.03.2015 22:38:12 | tomiho82

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí