Sladký život

Sladký život

Anotace: Je to sarkasmus - existuje vůbec něco jako "sladký život" ? Nevěřím....

stojíš tu, pevně na nohou

vzpřímeně držíš svou hlavu

ostatní jistě ti pomohou

a proč ne ? přece jsi v právu...

 

stojíš tu - zaťaté pěsti

nehrbíš vůbec svá záda

stojíš tu - věříš ve štěstí

nemůže potkat tě zrada

 

stojíš tu - neklopíš zrak

odvážně stavíš své čelo

chceš to - a bude to tak !!!

proč by se jinak vše dělo ?

 

stojíš tu - a srdce buší

krev v žilách rychleji proudí

jak skončí vše, ostatní tuší

ne každý po právu soudí

 

stojíš tu - v naivním zajetí

stojíš tu - krutě se pleteš

věříš dál - a nemáš ponětí,

že dnes je čest už jenom veteš

 

náš svět má veliký kaz

tím velkým kazem jsou lidé

dřív či dýl zlomí ti vaz

a jen bolest v srdci ti zbyde...

 

nesmíš víc propadat naději,

nesmíš víc uvěřit v lásku,

zázraky dnes už se nedějí,

a všichni nosí jen masku

 

tak už povol své pěsti

prodej svou odvahu v trhu

nevěř, že potká tě štěstí

a v očích si vypěstuj mlhu

 

sklop hlavu - také své oči

znovu zas shrb svoje záda

tenhle svět špatně se točí

čest zmírá a víra padá

 

zrada je nyní tvůj přítel

tak si jí nesmírně važ

drsný šev na drsný pytel

jediný přítel, co máš...

 

k přežití chybí ti vlohy

právo pust navždycky z hlavy

v kolenou pokrč své nohy

pohřbi vše, co tě snad baví

 

a co dál ? co tvoje vůle ?

zbav se jí - čím dřív, tím lépe

tvá víra ? věř jenom smůle !

slyšíš ? už na dveře klepe...

 

pust ji dál - otevři dveře

nebraň se - nemá to cenu

sleduj, jak dovnitř se béře

a začíná další svou směnu

 

proboha - co tě to napadá ?

ty od jiných snad pomoc čekáš ?

vždyť ostatním koukáš jen na záda,

tak už si iluze nekaž !!

 

čelo tvé pokrývaj vrásky

v pořádku - tak to má být !

ze smutku, z hořkosti lásky...

fajn - bude konečně klid !!

 

Výborně ! Nyní se ukaž !

no vidíš - teď ti to sluší

zaživa uvnitř už pukáš

a srdce tvé slaběji buší

 

stojíš tu - třesou se kolena

klopíš svůj zrak i hlavu

stojíš tu - životem zlomená

vydána napospas davu

 

stojíš tu - bezvládné ruce

v obavách celá se krčíš

bolestně tluče tvé srdce

stojíš tu - stojíš a mlčíš

 

stojíš tu - bez víry, naděje

stojíš tu - zmučená žitím

na duši ledové závěje

a všechno řešíš teď pitím

 

osud je nájemný vozka

myšlenky nemáš už bdělé

konečně je z tebe troska

Výborně ! Naprosto skvělé !!!

 

 

Autor VIOXX, 07.03.2015
Přečteno 302x
Tipy 1
Poslední tipující: Nespavec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí