Hraješ si s námi, osude...

Hraješ si s námi, osude...

Anotace: ...

Hraješ si s námi,
osude,
a nám nic jiného
nezbude,
než zatnout zuby
a sebrat zbytky sil.
Nesmíme dopustit,
abys nás pokořil!

Tou svojí tvrdostí
už jsi nás naučil
stále znova
z popela vstávat,
rány si zacelit,
lásku si dávat...
...a zbytky pyšnosti
utopit v neštěstí...

Díky Ti, osude,
příteli-nepříteli.
Zkoušet nás nepřestaň.
Ať zůstáváme bdělí.
Autor Agapé, 11.03.2015
Přečteno 277x
Tipy 9
Poslední tipující: hankac, Vendina, knihomolka, Jort, Rozina, bogen, Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Při čtení se mi vybavily verše Jiřího Dědečka. Cituji zpaměti, takže možná ne zcela přesně:

Lešti mě, lešti, osude
jak damascénskou dýku
stejně to lepší nebude
Kam letíš, krásný přelude,
prašivý sokolíku?

11.03.2015 22:43:57 | Adramelech

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí