Jarní duet o vstávání

Jarní duet o vstávání

Anotace: Na jaře se vstává tak, jako jindy ne. Na druhý pokus se to teprve povede. :)

Kap

 

Otevři oči, poslouchej lépe

 

Kap

 

Jak voda ze střechy na parapet kape

 

Kap

 

Pročpak ten zvuk je tak podivný?

 

Kap

 

Neustává, ale není ti protivný

 

Kap

 

A najednou vymrštíš se z postele,

rozhrneš závěs okenní

zaženeš pochyby poslední

a koukáš jak poslední sníh venku taje

 

Pomalinku jdi zase od okna na kutě

ještě přecijen je brzy vstávat

den se sice už dá rozeznávat

ale postel říká: "Pojď sem, já zvu tě!"

 

Kap

 

Kap

 

Kap

 

Kap

 

 

 

Au!

 

Je to jak kdyby ti dloubli do oka

pod peřinu zalez si hned

schoulíš se tam jak starý kmet

dětským zvykem, který tě ponouká

 

Co to je takhle protivné?

Co tě to budí tak brzy?

Do očí vhání slzy

a přece je krásně omamné

 

Odhrň peřinu, vykoukni pod polštářem

přivři víčka a uvidíš maličko

oknem se smějící zlatavé sluníčko

Co hřeje prvním jarním dnem

Autor Vyvrženec, 12.03.2015
Přečteno 346x
Tipy 4
Poslední tipující: Lioness, Kapka, Jort, Amelie M.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí