... stále dál!

... stále dál!

Anotace: Přes mnoho hrůz a mnoho ztrát, slunce si září ...

Tisíce let, co v Egyptě

otroky hladem a žízní souží

nechají je, ať se pískem plouží

a umírají na pyramidě

 

Tisíce let co Řecko se bouří

perským armádám na odpor se staví

Marathon, Plataie, tam se proslaví

a válka hrozná tam staletí zuří

 

Tisíce let co Řím se dá znát

dobývá poklidné keltské kmeny

zabíjí muže, děti i ženy

nad jejich těly nechá prapor vlát

 

Tisíc let co papež blázen

nakázal vydat se do "svaté země"

zabíjet muslimy bez výčitek němě

a spustil krvavou lázeň

 

Přes sto let co muž Custer jménem

velel sedmé kavalérii

skrze nepřátelskou prérii

a hnal je blíž smrti každým dnem

 

Sto let tomu, co Evropa trpí

velikou válkou pro vzdálenou půdu

pro vzdálená umění vzdálenou rudu

a mrtvá těla se zatím kupí

 

Sedmdesát let, co skončilo peklo

co blázen miloval hořících knih zář

že jen zbabělci stáli mu v tvář

tak to peklo šest let se vleklo

 

Nestačilo však těm hlupákům v čele

všechna bolest ta smrt kolem nich

stali se otroky myšlenek zlých

 a dál dělají války vesele

 

A tak se stalo, že objevili se

lidé co k nikomu nehlásí se

a nikdy nikomu nepodrobí se

než aby seděli radši zabijí se

 

A to co mne nejvíc trápí

že hlupákům v čele pořád není to dost

že jen v lidech podněcují zlost

slovy místo bičů je do boje nutí

 

Tak jsme zase v Egyptě před tisíci let

jen se podívejte ... vůbec se nezměnil svět

 

I před tisíci let ten samý vítr vál

a to samé slunce září a září ...

Autor Vyvrženec, 25.03.2015
Přečteno 531x
Tipy 5
Poslední tipující: liskasiska, Jort, Lioness, knihomolka, VanessaInBloom
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí