Oblaka

Oblaka

Anotace: Kdo se ještě dívá na plující oblaka a snaží se v nich nalézt to, co kdysi dávno Baudelaire?

Oblaka plující, plující vzdálená oblaka
líbezná v mnoha tvářích
co skrývá představivost lidských myslí
vzdálená na dosah, tak blízká v pohledu.

Jen uháněna jak o závod s ptáky
s peřím a člověčím snem o létání
kdy snaha o dosáhnutí bílé pěny na nebi
vdává se s pocitem umírání.

Oblaka, oblaka vzdálená
ty zrádná, zrádná bílá oblaka
pro přátelství a oči neviditelná
a s doteky dlaní jen se vzdalují.

S tím vším, v objetí na lavičce
princ a kousíček dále jezero
s rukou a s princeznou
jen pohledy v jasném odpoledni.

Oblaka
ta vzdálená jasná oblaka.
Autor Láďa, 30.03.2015
Přečteno 316x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí