Anděl

Anděl

Anotace: Každý má svého anděla,jen ho chtít vidět a vpustit dál....

Ač na pohádky dávno nevěřím a vzdušné zámky už jsou dávno pryč,

prošlapané střevíčky iluzí v koutě hozené,

přesto zkouším znovu uvěřit, zas hledám k říši Fantazie klíč.

 

Dnes v noci se zázrak stal a z nebe se ke mně anděl snes,

složil svá křídla,podal my ruku a zašeptal:

"Pojď a nech mnou se vést"

 

Já v němém úžasu přikývla,však v očích strach marně ukrývám,

anděl jen hlavou kývl

a ukázal my knihu,co psal život sám.

 

Pak ke mně usedl a začal my z té knížky číst,

zašlé stránky hustě popsaná,

pomalu obracel za listem list.

 

Temnou nocí nesl se jeho zastřený hlas,když předčítal my modlitbu o lásce,naději i o štěstí.

Vedl mne údolím strachu,uličkou nálezů a ztrát,

vedl mne dál a dál,až tam,kde vyvěrá pramen řeky bolesti.

 

S pokorou naslouchám a slzy zkrápí moji tvář,

vlny vzpomínek se vracejí,za víčky míhá se za stínem stín.

Anděl mírnil bolest mou,políbil mne na čelo a pak do dlaní vtiskl my svůj snář.

 

Do duše sedl my klid a smíření, já s důvěrou podala andělu ruku svou,

už nemám strach,ničeho se nebojím.

Tak prosím roztáhni křídla svá, já životem po Tvém boku ráda poletím...

Autor Mates.21, 06.04.2015
Přečteno 351x
Tipy 3
Poslední tipující: Mácha, Rozina
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí