Pravda

Pravda

Anotace: Shakespearovský sonet na zadaná slova: cíl pravda kočka král meč.



Pravda se zvolna loudá k cíli,
lež je jak kočka marnivá,
řečník je král, co s velkou pílí
mečem slov hbitě kroužívá.


Význam slov spirálou se kroutí,
dle toho, jak je chápat chceš,
mnoho pravd může nabídnouti,
jen jedné srdcem podlehneš.

Řeč podobá se hadu z ráje,
svíjí se v křivkách mámivých,

kdo moudrý je, ten rozezná je
dříve než uvězněn byl v nich.

Nevěřte bájím, které vám zní,
jak píseň, o níž srdce sní.
Autor Kozoroh 1, 12.04.2015
Přečteno 394x
Tipy 5
Poslední tipující: zdenka, A42, knihomolka, Nikita44
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jé, tak jsem narazila na dalšího soutěžícího?
Hezky poskládáno.

17.04.2015 16:37:21 | A42

Svět je malej a veršotepárnu dělá jen Shaana...:-)

01.11.2015 19:27:10 | Kozoroh 1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí