Stříbřité vlasy

Stříbřité vlasy

Anotace: Sonet na zadaná slova 4. kola veršotepárny: pozdrav okolí vzpomínka vlas směr.


 
Stříbřité vlasy má má hlava stará,
vzpomínky odnáší mysl mou v dál,
vlaštovky tlumočí pozdravy jara,
květiny na louce dnes mají bál.

Z širého okolí ptáčci se slétli,
vesele zpívá mi teď jejich sbor,
písničkou jásavou srdce mi spletli,
smutky mé skulily se za obzor.

I když si na zádech nosím pár křížků,
ještě nenabírám k hřbitovu směr,

má duše básníka nabírá výšku,
okouzlen naslouchám zas hudbě sfér.

Nefandím mrzoutům, jsem z rodu smíšků,
ač život častokrát nezdá se fér.
 

 

Autor Kozoroh 1, 26.04.2015
Přečteno 263x
Tipy 1
Poslední tipující: Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí