=O koních

=O koních

Anotace: a taky řece...

~Podkovy myje~

~~~~~~~~~
Vyprávěj mi o louce
tam co je tráva svěží
a vyprávěj o koních
kteří k té vodě běží...
z nebe je slunce hřeje
vítr jim hřívu češe
řeka podkovy myje
a sama pryč si teče.

 

Nestačí břehu pošeptat
že k velké řece spěchá
a větve jívy nad vodou
ty lechtá,lechtá,lechtá...
až celá jíva směje se
a stádo koní zaržálo
pak za starým mostem
koryto dvě řeky spojilo.

 

Koně už dávno
v té stáji hřebelcují
každému dají jablíčko
to koníci rádi mají...
a pohladit poplácat
a říct mu...jsi jednička
potom s ním na cvičišti
proběhnou 2 kolečka.

--------------

 

 

 

Autor Květka Š., 29.04.2015
Přečteno 338x
Tipy 6
Poslední tipující: Linzerka, básněnka, Joe Vai
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST...koně jsou bezva

13.06.2015 10:46:43 | Linzerka

vyprávěj mi o štěstí s koňskou duši

01.05.2015 13:27:06 | básněnka

Krásný Květko.. :)
Přeju hezký den..

30.04.2015 06:30:33 | Joe Vai

Omlouvám se že až teď...ale o to víc děkuji... :-)

10.05.2015 13:47:29 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí