Modlitba za mrtvé

Modlitba za mrtvé

Anotace: Báseň

Sbírka: Poklad duše

Modlitba za mrtvé
Duje vítr do plachet,
Rána hanby,
Mezi oči.
Tamtamy duní,
Vládkyně ze dřeva
Na přídi lodi,
Se dřevěně usmála
A zatančila břišní tanec.
Žraloci se shlukují kolem boků
A rusovláska vykřikne,
Hedvábný šátek klesne
V půli na podlahu,
Meč se zakolébá
Na houpající se lodi
Námořník uvolní zápěstí,
Meč se vymrští
A srazí obraz dávné lásky.
Všichni křičí
A bouře zpívá tesknou melodii.
Vrak duší v kolébce moře.
Bůh se usmívá
Ze svého Olympu,
A běduje nad Krásou,
Kterou nepoznal.
Hraje šachy na stolku z oblačí,
Figurka pěšáka na D4
A námořník se utopil.
Táhne královnou na D8
A zástupce je ze hry.
Táhne králem na C3
A kapitán končí v žraločí.
Bůh sáhne po sklence
A opileckým rozmarem
Rozsype šachovnici.
Muži se topí jako krysy
A ty už nemají v podpalubí
Co žrát.
Kormidlo se protáčí,
Moře je klidné
A loď se potápí.


Věnováno všem,
Kdo ztroskotali
A jejich loď se potopila.
Amen
Autor Šarlota Santini, 01.05.2015
Přečteno 564x
Tipy 1
Poslední tipující: enigman
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

loď se potápí v bouři...a většinou ne kvůli amenu ale díky kamenu...

05.05.2015 19:08:03 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí