Strach

Strach

Anotace: Bát se tiše bez příčiny je znamením hrozné viny ...

Bojím se!

Tmy co skrývá

co ze světla nevyplývá

přede dnem se zavírá

a při záblesku umírá

 

Bojím se!

Výšek bez přehrady

vodopádů bez zahrady

kde na skalách stojí hrady

že jsem na pád příliš malý

 

Bojím se!

Zvěře dlouze šupinaté

co má jazyky rozekláté

syčí v noci i o půl páté

uštkne nebo rozdrtí tě

 

Bojím se!

Bolesti bez skončení

zla bez dobra k otočení

slunce bez mraku k zamračení

pouště bez vody k namočení

 

Bojím se proto se brouzdám nocí

stojím na výškách bez pomoci

koukám jak žijí hadi i mloci

pláču když kolem jdou lidé otroci

 

"Musím si dojít k doktorovi!"

"Mají tu smlouvu k podepsání?"

"To není plán, to je malování!"

"Zbláznil ses. Ne motorový!"

 

Zotročeni sami sebou

jinak žíti nedovedou

žít jen tak jak žijí jiní

myslet tak jak jiní míní

Autor Vyvrženec, 01.06.2015
Přečteno 285x
Tipy 4
Poslední tipující: Lioness, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Neboj. Jsou lidé kteří se zotročit nedají

12.06.2015 12:34:55 | Lioness

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí