Kouzelné jitro

Kouzelné jitro

Anotace: Anotace netřeba, všichni to známe...

Tisíce kováříčků buší

a v lebce kvílí amplión;

už nebudu pít, na mou duši,

hlavu mám jako puklý zvon.

Skočte mi někdo pro lahváč!

Dám za něj třeba milión.

***

Včera, ve stínu pod moruší,

jsme probírali světa shon,

pak přišel brácha Franty Průši

a přines' s sebou demižón.

Teď je tu ráno surové

a kocovina jako hrom.

***

Děsí mě chorál mrtvých duší,

v žaludku hoří lampión,

snad se mi jazyk nepřesuší,

snad přestane hrát bombardón,

snad konečně dokážu vstát,

snad nečeká mě náhlý skon.

***

Tisíce kováříčků buší,

odvedle ječí gramofon,

příšerný dusot rve mi uši,

asi tu někde dupe slon.

Teď právě na hlavu mi šláp',

rozmáčk' ji jako žampión.
Autor Woodward, 08.06.2015
Přečteno 303x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

a nejhorší je cítit se takhle poměrně často - aniž by člověk vůbec popil!

08.06.2015 10:15:43 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí