Čas plyne, čas běží

Čas plyne, čas běží

Anotace: Každý z nás máme ten svůj...

Co znamená slovo čas?
Pochopil jeho význam někdo z nás?
Proč jej někteří mají více či méně,
a přesto všechny stejně kupředu žene?

Říká se, že čas je relativní pojem,
avšak já nesdílím tento dojem.
Je něčím, co nevidíme, a přesto na náš život vplývá,
kdopak z nás ví, kolik nám ho zbývá?

Čas nás všechny neustále obklápí,
mnohdy nejednoho z nás jeho rychlost potrápí.
Někdy mi připadá, že plyne rychle jako voda,
až pociťuji, jak mě jeho rychlost do srdce bodá.

Jindy plyne pomalu, jakoby se zastavil,
aby mě na novou cestu daným momentem připravil.
Jak je to možné? Kdo jeho rychlost řídí?
Kdo tká oka těch časových sítí?

Někteří lidé neví, jak s ním vynaložit,
jiným naopak chybí a přáli by si jej efektivně prožít.
Mít jej dostatek je asi mnoha z nás sen,
kdo tvrdí, že nikoli, nepatří na tuto zem.

I náš čas na této zemi je omezen,
ztratíme-li jej, nemusí být již nalezen.
Važme si každé chvíle jako té poslední,
než nás čas dožene a zašle na svět sousední.
Autor Lucie Mészárosová, 30.06.2015
Přečteno 698x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí