HRA

HRA

Anotace: O fallacem hominum spem fragilemque fortunam et inanes nostras contentiones! Cicero (De or.III,2,27)

Vypijte poháry,
zahoďte číše!
Hraje se loterie...
Tak přece buďte tiše!

Oč že tu jde?
Oč se bude hrát?
O samozřejmost... možná,
Bude se vám zdát.

Hraje se o život.
Že je to k smíchu?
Smějte se... Až vám dojde vzduch,
Budu se smát já... pak ztrestám vaši pýchu.

Pak smát se budu já...
A potečou slzy.
Proč vám taky lhát,
už bude to brzy.

Jsem ve výhodě,
může se potom zdát...
Hádejte kdo jsem,
kdo dnes s vámi bude hrát.

Jsem tu věky.
A hrát musí každý.
Možná mě porazíš,
ale né navždy.

Směj se...
Že prý jsem hubatá.
Nechceš abych byla tvá známá...
Jsem totiž kmotřička zubatá.

Nerovni se rodíme,
Rovni si však umíráme.
Hraje se loterie, tak se snaž!
Ať rozdíly teď nesrovnáme...
Autor andel.smrti, 02.07.2015
Přečteno 291x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí