Porada - díl první

Porada - díl první

Anotace: Sbásněná pohádka o statečných zvířádkách

Tyhle létající ploštice, těch obávám se nejvíce,
řekl starý, moudrý křižák, a vyzval mravenečka na poradu,
pak všichni u stolu podepřeli sobě bradu.

To je ale situace, přímo prekééérní, plošticí je čím dál více,
již zatemělo se sluníčko, co poradíš rosničko?
Žabka vstala, a slova se ujala, na to, že je rosnička, nedbala.

Musíme držet pospolu, čáp a žabka, žabka a muška, štika, karásek,
je to o vlááásek.
Křižák chrabrýýý bouchl do stolu, mravenec se přidal taky,
rosekáááme je na cimprcampr, mítinku jim nedáme, všechno raděj zbouráme!

Něž otroci plošťáků cizích, to raděj smrt, a srdce ryzí!
Náhle rozlítli se dveře a mezi nima posel z Bavor,
brouk kyprý, na hlavě klobouk, za kloboukem listy buk a dub,
byl to němčour, príma kluk.

Ja slyšela, že vy tady taky mate problem, mi míru daváme zbohem!
Naše včelska kralovna, pude brzo do kopru, pod kytka,
my vyženeme cizaky, připravte se do valky!

U stolu bylo ticho jako v hrobě, žabka, muška, kočka Micka, krtek,
a náhle přišel vééélký smutek.
Však křižák povstal a mravenec bojovník povstal taky,
blíží se zas rok 68, tak do Prdele mějme rozum.
Autor Jeněcovevzduchukrásného, 15.10.2015
Přečteno 274x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí