Podzimní krajina

Podzimní krajina

Anotace: Letmé vzkazy

Podzimní krajina

Krvácela jsi.
Ovázal jsem ti rány fáči hojivých slov,
ale zůstala jsi vetknutá v keři divokých šípků
a trousila svou bolest celým krajem.
Mě jsi málem utopila v záplavě svých vlasů,
viděl jsem jak se po ránu třpytí rosou,
smála ses jehličkami jinovatek
a točila se ke mně zády jako severní vítr.

Pozoroval jsem tě za soumraku,
lovila jsi svoji další kořist,
celá popelavá proplétala ses změtí lesních stínů,
pak se snesla jako přízrak
a na místě ji roztrhala.
Vím jak ráda chodíš na místa,
kde vládci ztrácí svůj majestát a pýchu,
jak ráda vidíš mocné sklánět se, prosit a žádat,
pro kousek tvého milostného citu.

Míval jsem kdysi jako kluk dýku z jeleního parohu,
udělal mi ji táta,
tou bych tě dokázal zastavit,
přimět abys mě znala,
jenže už ji nemám
a tak se prodírám vlnami polštářů tvého zlatavého lůžka,
a čekám, že si mě konečně všimneš.
Nemám nic, co bych pro tebe shodil,
jen každý den mi přibývá o něco víc šedivých vlasů a vrásek,
a čím dál víc mě ničí ta touha,
přesto jsem nikdy neměl tak plné srdce.

Jak ti to ale vysvětlit,
když jsi tak syrová lásko.
Autor Clay, 25.10.2015
Přečteno 583x
Tipy 20
Poslední tipující: Dreamy, jitoush, Akrij8, Robin Marnolli, Jort, Pamína, Frr, hanele m., Nikita44, Hesiona-Essylt, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...krásná je Tvá báseň,zarezonovala.....někde uvnitř....Ji./úsměv/

28.10.2015 20:48:31 | jitoush

hmmm...zajímavý...pěkně se četla.
RM.

25.10.2015 22:57:08 | Robin Marnolli

Díky. :)

26.10.2015 14:14:13 | Clay

Krása plnosti. Rozumím každému záchvěvu, můj Múz má také podobu podzimu.

25.10.2015 14:49:35 | Hesiona-Essylt

Děkuji za krásný komentář. :)

26.10.2015 14:14:47 | Clay

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí