Se sklenicí vína

Se sklenicí vína

Anotace: Báseň o přemítání s kvalitním vínem

Sbírka: Stejně nás život láká

Sedím sám se sklenicí vína
tys kdysi tady byla ale teď už jsi jiná.
Dneska jsem tu sám tak jako každý den
už dávno rozplynul se náš společný sen.

Život protéká rychle mezi prsty
teď je tu jaksi prázdno kdysi tu byl provoz hustý.
Ale dneska tady jenom svíčka plane
a já se netěším co se zítra stane.

Roky jako dny velmi rychle běží
jak cítil jsem se dřív už necítím se svěží.
A na tvé straně postele je až moc místa
pro tu která ulehne je odměna jistá.

A tak tu sedím s otevřenou lahví
svět však bohužel stále o mě neví.
A tak tu sedím každý večer sám
kde se stala chyba pořád přemítám.

Myslím pořád na to kdy naposled jsi tu byla
jaké to bylo když jsi se mnou žila
a jediná lahev whisky mi tu ksakru zbyla.

A tak půjdu spát kéž navždy napořád
každý den do práce a každý den z ní
kdy z nudy a stresu přijde poslední.

Poslední doušek
poslední chvíle
sny jsou v prachu
prádlo není bílé
a co v mladí jsme chtěli
už jsme zapomněli.
Autor osztravak30, 03.12.2015
Přečteno 453x
Tipy 1
Poslední tipující: Michel Syko
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Některé obraty se mi moc líbí (...A na tvé straně postele je až moc místa ...), některé myšlenky jsou zajímavé (A tak půjdu spát kéž navždy napořád
každý den do práce a každý den z ní
kdy z nudy a stresu přijde poslední. ) a poslední sloka se mi zdá opravdu povedená. Jako celek mi to ovšem, nevím proč, nesedí dohromady. Přesto dávám tip :)

03.12.2015 12:08:24 | Michel Syko

Díky za názor. Já píšu, co mi přijde na mysl samo...nikdy nic nevýmýšlím a neupravuji...takže možná proto to nesedí trochu...

03.12.2015 21:50:08 | osztravak30

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí