Vzpomínka živá zůstane...

Vzpomínka živá zůstane...

Anotace: Oněginská strofa na slova: člověk radost klín poklad život. (Forma: ABAB CCDD EFFE GG)


Člověk jen stěží vypoví
touhu, co skrývá v srdci svém,
často se trápí, bláhový,
pro poklad v klínu ukrytém.

Ten zdroj je mnohých radostí,
když vyvolené pohostí,
pak vášeň v srdci rozkvétá,
a okouzlený poeta

připouští možnost, že by snad
i nový život mohl vzkvést,
na konci těch milostných cest,
které on podnikal tak rád.

Až život nový povstane,
vzpomínka živá zůstane..

Autor Kozoroh 1, 05.01.2016
Přečteno 381x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, EScaronka, enigman, VEDz RVAHEs, Eriadar, jondys
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí