Kavka

Kavka

Anotace: Kéž by se dalo pořád létat volně a svobodně-

Sbírka: Krásný širý svět

Tajemný černý opeřenec,
vznáší se oblohou,
kde volné myšlenky
od zloby mu pomohou.
Pod ním milé a hodné děvy,
on nevšímá si jich.
Z vysoka na ně kálí.
Ony bojí se učinit nevinný hřích.

A těm záletným a zlým,
těm zobe z ruk
jejich vlastní jed,
co dostane ho do obrovských muk.
Ten jejich hrozný jed
rve mu srdce i duši,
až opět bude sám
při letu pustou bushí.

Zas osud na vrata mu buší,
asi ten hajzl něco tuší,
když při volném letu kavku ruší
střelba z vražedných kuší.
A když na rady dá a slétne na zem,
tu posměchem ho bijí rázem.
Vyženou ho s hnusným vzkazem,
že pro ostatní je jen blázen.

Autor Maggot7, 13.01.2016
Přečteno 368x
Tipy 2
Poslední tipující: enigman, Eriadar
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí