Insomnia II

Insomnia II

Anotace: Další zážitky z polstrované cely.

Sbírka: 50 dní Gomory

Jsem sám ve svém pokoji
Slepý jsem a nevidím
Cítím dotyky a zvuky šlépějí
V mysli své se asi rozskočím

Bez oken sem nejde teplo
Neodvanou pachy ven
Těžko říci, zda sem jde světlo
Zda bdění je to, nebo sen

V chladné cele pranic není
Pouze vítr, déšť a prach
Dech neodvrátí zadušení
V posteli jako na marách

Ač dýchám, vzduch necítím
Ač slyším, nejde ke mně žádný zvuk
Nechci zůstat, avšak útěk nezamýšlím
Chci pouze konec těchto muk

Vousy mi řídnou a vlasy téměř padají
Zuby i nehty již vzal čas
Myslím, jen na ruce, jež se kolem míhají
A ústa volající: „Nespi! Ráno je tu zas!“
Autor Ravena Lupus, 04.02.2016
Přečteno 383x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí