Veršotepec

Veršotepec

Anotace: Strasti schopnosti veršovat.

Sbírka: 50 dní Gomory

Až Slunce třikráte nevzejde v den
Pak zhasne poesie doba
Však do toho času bude hřmít poetický sen
Žít bude žal Juliin a bolest Romeova
Neb v radosti vždy klíčí zloba
Musa básnická a zpověď básníkova

V kolébku svou verše rýti budu
I v urnu popelavou
A zvenčí na kování dřevěného sudu
A na sklenici vínem okropenou

V zimu i déšť či v ten největší léta žár
Vrhá se básník – má v krvi prokletí i dar
Autor Ravena Lupus, 05.02.2016
Přečteno 376x
Tipy 6
Poslední tipující: Oxík, jitoush, Nikita44, Maggot7, Jort
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí