Když se kazí

Když se kazí

Anotace: Báseň o tom, že se život může během chvilky obrátit

Sbírka: Stejně nás život láká

Bylo slunce bylo krásně
svítilo, no zkrátka jasně
pak se nějak zatáhlo
asi Bůh zatáhl za táhlo

Když se kazí tak se kazí
člověka až z toho mrazí
když se sere tak se sere
v člověku se všechno pere

Chlastat už tě nebaví
však stejně dáš si na zdraví
ženský nepřijdou ti sexy
k večeři máš jenom keksy

Sex znáš jenom z televize
rakev, věnec – tvoje vize
nic nebolí přesto srdce puká
třese se ti pravá ruka

Noha jde ti mírně šejdrem
na hřbitově se všichni sejdem
přesto že nic nebolí
upozorním okolí

Živý parte vyvěšuji
datum pohřbu všem sděluji
raději vše s předstihem
nechci ať to nestihnem

Co napíšu do závěti
naštěstí však nemám děti
ale bratr, otec, matka
tohle budou vážně jatka

Příbuzní se klepou strachy
nemám barák, auto, prachy
umřu jako mladý junák
vždyť jsem vlastně úplný chudák

V životě jsem neměl kliku
a teď smrt mám na jazyku
no jak já to udělám
když už jenom týden mám

Nemám co světu zanechat
ani těm co mám je rád
vždyť ten čas tak strašně letí
za týden nestihnu děti

Ještě ve mně naposled hrklo
čeká mě nebe nebo peklo
možná se zbytečně soužím
ráj si stejně nezasloužím

A jak si tak v rakvi ležím
říkám si: ´Na majetku nezáleží´
důležitý jsou tvoje činy
ať jsi taký či úplně jiný

Poslední rozloučení s rodinnou smečkou
měl bych končit moudrou tečkou
není důležité kým jsi byl
pouze jen to jak jsi žil
Autor osztravak30, 11.02.2016
Přečteno 447x
Tipy 1
Poslední tipující: boneslash
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Amen :)

11.02.2016 13:15:33 | boneslash

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí