Na vrcholu

Na vrcholu

Anotace: ...

Nad postelí portrét mordýře

a kříže dávno z hrobů odvál čas;

na hranicích, v gilotinách rytíře

a meče reků léta tráví kaz;

 

V truhlách v prachu zbroje zarezlé

a v slzách matek tonou děti;

páteře schlíplé, v dírách zalezlé

a za počestnost trest je stětí;

 

Zbytky na talíři beze vzdoru tlejí,

my v zajetí povrchní lásky tělesné;

došel náš lid konce v smutné epopeji,

už není hlubší dno, kam poklesne;

 

My dávno slavných poplivali rovů

a zneuctili, co nám život dalo;

v zajetí betonových panelů a kovu,

zeptejte se, zda to za to stálo...

Autor Oxík, 10.03.2016
Přečteno 262x
Tipy 2
Poslední tipující: Ravena Lupus, enigman
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí