tygr a kůň

tygr a kůň

Anotace: chudá báseň o bohatých lidech.

Sbírka: poetický odpad

pro chudou duši zdá se život smutný být

bez peněz a shonu jen tak živořit

pro chudou duši život zdá se nepružný

radost musí brát jen z almužny

pro chudou duši zdá se život nesnadný

z odpadu se živit, vodu bráti ze studny

však se třeba závistí uduste, aristokraté drazí

lobbisté, makléři, hrobníci, vrazi

boháči obutí, mrtví i nazí

to co vám tento den kazí

je to malé pojednání o kousku mé hlavy

který se dobře má a srdečně zdraví

jen jedna věc mu na duši šrámy tvoří

kůň jedoucí na bujném oři

tygr s tygry místo zubů

prosím rozbijte mi někdo hubu

neboť náznaky neřeší, jen matou

a kotvu nasaďte mi prosím zlatou

na věky věků amen

nechť udeří blesk do mých ramen

neboť netuším, co chtěl jsem říci

cítím se tak trochu jako člověk spící

jen chtěl jsem vám povědět

že duši mou mrzí svět

ve kterém nelze nalézt klid

neboť pro duši chudou zdá se život smutný být

Autor ArtFox, 29.03.2016
Přečteno 520x
Tipy 4
Poslední tipující: Eriadar, ewon
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

sedlo mi to, ale nedokážu posoudit, jak moc to nebylo i podkladem:

https://www.youtube.com/watch?v=HLeI2e2cPVw

29.03.2016 18:55:20 | ewon

díky, mě osobně se tahle báseň moc nelibí, ale dát sem ji jsem chtěl. skladbu neznám, celkem ušla, ale rozhodně podkladem nebyla.

29.03.2016 20:30:01 | ArtFox

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí