Píseň života

Píseň života

Anotace: Každý má svou unikátní píseň a záleží jen na něm, jak bude znít.

Tvůj život jako píseň se může zdát,
někdy ti nohy podkopává, jindy tě nechá stát.
Den za dnem jako nota za notou následuje,
jen ty jsi tou rukou, co vytváří ty správné melodie.
Durové akordy, veselá harmonie.
Jako smích, zní ta melodie.
Všechny barvy duhy tvůj den malují,
spolu s tebou ze života se radují.
Procházka parkem, výlet v přírodě,
jsi nabitý energií a všem přijdeš v pohodě.
Ve stínech stromů zpíváš si z vesela,
co na tom záleží, že nehraje kapela.
Pár krůčků doleva a pár do prava,
klidně si zatancuj, když dobrá je nálada.
Tvé slunce na chvíli zahalí mraky,
nálada se mění a tvá píseň taky.
Mollové tóny nesou se po kraji,
zlehoučka plynou, smutně si stýskají.
Přichází bouře a hromy v dáli zní,
zdá se, že tahle sloka bude poslední.
Blýská se a začal silný déšť.
Přemýšlíš, jak dlouho tohle zvládneš snést.
Těžce tvé prsty na klávesy dopadnou,
okolí naplní tvou písní ponurou.
Však po každé bouři vyjde slunce zase,
za chvíli zmizí stopy po nečase.
Zas budeš s ptáky v lese písně zpívat
a na svět okolo šťastně se usmívat.
Každá bouře někde svůj konec má,
mollová harmonie není vždy ošklivá.
Vše špatné vždy něco dobré věstí,
občas lásku a mnohdy i štěstí.
Miluj svou píseň i když zní nešťastně,
i mollové tóny umí být překrásné.
Autor AnxiousFox, 01.04.2016
Přečteno 512x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí