Představivost

Představivost

Anotace: V Říši za zrcadlem je to samý blázen...

Sbírka: Stručné verše

Sedím na břehu malé říčky
Leč topí mne mocný mořský proud
Sedím v loďce, v rukou vesel pár
Leč přes duny písku nelze plout
Snažím se, vážně ano
Leč nelze na vše zapomenout

Zřím koně spásající zelenou pastvu
Leč zbyla z něj jen ohlodaná kost
Zřím nekonečné lány chorob
Leč nikdy jich není dost
Chci vymazat a odvrhnout city
Leč prudká mne jímá zlost

Vidím
A cítím
A mluvím
A myslím

Nemohu se sám vystát

Doufám
A zoufám
Nenalézám

Sedím u vody, nad horkými vřídly
A nočními třepetám křídly
A hraji na flétny z lidských kostí
Noční můry se mi na tepnách hostí
Já odháním je sukovitou holí

Bohové mne opustili
Jsem sám se svými vizemi
A démony
Sukubami
A s těmi i těmi zrůdami
A stvůrami či nestvůrami

Sám
Autor Ravena Lupus, 19.04.2016
Přečteno 394x
Tipy 1
Poslední tipující: Jort
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí