Nevšední status

Nevšední status

Anotace: Báseň o tom, že i když si myslíte, že někoho znáte, můžete se hluboce mýlit

Sbírka: Nevšední status

Slunce za oknem líně tápe
a jen málokdo opravdu chápe
že nic jiného mu vážně nezbývá
proč odešel jako ras
proč jako protiva

Proč špatně je mu zrovna v létě
už nezbývá nic jiného než odjet k tetě
ta teta bílá je jako stěna
bývala blond
ale už je odbarvená

Nyní je stará a jen kosu v rukou
marně skrývá pleš pod parukou
marně si hraje na malou dobrodiní
někdo ji nadává do kurev
jiný do sviní

Než odešel na stole nechal vzkaz
děkuji za návštěvu a příště přijďte zas
na parapatě zůstala halda piv
škoda že netušil jsem
třeba bych přišel dřív

Proč jen neřekl že mu slunce zapadá
proč jen nekřikl že padá na záda
proč nesdílel smutek s modrou sítí
teď už na něj
slunce shora svítí

Stovky fotek desítky alb
tuna srandy milióny kalb
třeba si vzpomene někdo na to
že svůj status poslední
měl skutečně nevšední
Autor osztravak30, 28.04.2016
Přečteno 420x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí