U nás na šachovnici

U nás na šachovnici

Anotace: .


ubohé figurky z šachové partie
bezcitné soukolí nájemných vrahů
spousta z nich cestou se vzájemně zabije
pohnuté osudy
nevědí kam kudy
pozice drží do příštího tahu

bělejší z nepřátel vykročí na ef tři
nepřítel na é pět zůstane stát
pěšák na gé čtyři vyvolá rozepři
v tom přijde zlá dáma
odněkud z neznáma
král musí zemřít a nebo se vzdát

nahá na há čtyři postává dáma/kat
král, kromě slabosti pro dámy, má šach-mat

Autor Manni3, 16.05.2016
Přečteno 267x
Tipy 2
Poslední tipující: Amonasr, Mácha
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezký :-)

16.05.2016 17:29:54 | Mácha

Děkuji:)

28.05.2016 17:42:07 | Manni3

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí