Stěny

Stěny

Anotace: Po dlouhé době zpráva z polstrované cely.

Sbírka: Stručné verše

Zdi šeptají tiše jména padlých
Slyším jejich hlas
Steny ozývají se ze stěn bílých
Skřeky a dunivé kroky

Jsou blíže, skoro u dveří
Vyděšen krčím se v koutě
Byl to jen hlídač s večeří
Dvě pilulky a hlt vody

Stěny měknou jako oblaka
Jako by stačilo jimi jen projít
Jako kouzlem mága Abraka
Odvál je vítr pryč

Všude louky plné zeleně
A sluncem zalitá jezera
Sady, rozkvetlé jabloně
A čistá, modrá obloha

Stačilo by se jen dotknout…

Ne! Pilulky již nefungují
Stěny svírají své tlamy
Opět se kolem stíny rojí
Opět stěny vyluzují zvuky

Chci ven, musím pryč odejít!
Již nemohu skrze stěnu
I tak se musím pokusit
A snažit se projít zdí

Kroky jsou opět blíže…u dveří
Jak zraněné zvíře se v koutě krčím
Byl to jen hlídač s večeří
Tři pilulky, hlt vody a plivanec do tváře

Jdu létat, stěny ztichly a jsou pryč…
Autor Ravena Lupus, 21.05.2016
Přečteno 372x
Tipy 2
Poslední tipující: Mácha
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Byl to jen hlídač s večeří! :-D

21.05.2016 09:04:33 | Isabella Monvoisin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí