perpetuum mobile

perpetuum mobile

Anotace: 48 nezávislých studií potvrzuje.

Sbírka: kaše poštou

topit nás ve větách dnů již dávno zašedlých

toť údělem starého mola

topit a směrovat do náručí posedlých

do rezavého života kola

toť posláním světla na druhém břehu

probouzet a zas nechat uhasnout

jiskru zažehlou od našeho běhu

jiskru zvláštní, malou, úžasnou

schazovat a posouvat tam a zase zpět

do proudu minulosti

kde pohřben vězí štěstí květ

v hrobě posedlosti

kdo poznání v polích zahlédne

a natáhne ruku o kus dál

ten za svého poledne

života svého nalezne grál

a pokud snad poběží

o trochu rychleji než včera

tomu se cesta nemlží

to on je života dcera

toto je odkaz člověka s dírou v hrudi

naděje není jen nápis na dveřích chrámu

je to perpetuum mobile, látka jež budí

to jež zapadá do neštěstí rámu

a žene vpřed silou tisíců koní

zpívá a vypráví před spaním

v údolích teče a ve věžích zvoní

do ucha šeptá s úsvitem ranním

nenechme ji tedy zhynout

v sobě ani v jiných

však nechme ji jen zvolna plynout

ve vodě i v lidech vinných

Autor ArtFox, 25.05.2016
Přečteno 519x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, Helen Zaurak
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi mě Tvá báseň překvapila, a moc se mi líbí : "naděje není jen nápis na dveřích chrámu"... ano, "nenechme ji zhynout"!
Krásné... ST :-)

25.05.2016 18:58:22 | Helen Zaurak

díky moc !

25.05.2016 20:03:33 | ArtFox

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí