Poustevník

Poustevník

Anotace: poustevník

Poustevník


Ležím a nad hlavou mou
Letí něco divného
Má to snad náladu zlou?
Či je to je něco záhadného?
Je to chroust, či krab?
Ne, ještě nemám svrab
Je to hnutí mysli tíseň?
Ne, na nohou mám už plíseň
A co když je to šváb či mor?
Televizní štáb? Ne pojedu do hor.
A co když je to brouk potemník?
Ano, stal se ze mě poustevník.
Ano stal se ze mě starý poustevník.

Hory jsou zlé, sklání se k nám
A vítr hučí ve stromech
Jako moře zalehlých uší
Které nikdy nezklameš.
Čas jak voda v korytě
Potácí se nehbytě
Pak přijde čas a začne stáří
Podzimem to začíná
Přijdou černé vrásky v tváři
Listy padaj a listy padaj.
A listy padaj. Do klína.
Autor Hans-Bača, 29.05.2016
Přečteno 271x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí